مطمئنا مهوه یا مهیاوه در هر
خانه ای یافت می شود و شما حتما حتی برای یکبار هم که شده آنرا خورده
اید بدون اینکه بدانید مهوه یا مهیاوه چه فوایدی دارد ،
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
طرز تهيه مهياوه:
ابتدا ماهی ساردین ریز به طول
پنج تا ده سانتیمتر بنام « هَشینه» که به لهجه محلی « مُوتُو » مینامند،
پس از خشک کردن ، کوبیده و با گندم برشته و خردل (در گویش محلی: خندل) برشته
شده و کوبیده شده مخلوط نموده و مقداری نمک وآب به اندازه معینی به آن
اضافه میکنیم که مایع نسبتاً روانی بدست میآید که همان « مهوه » یا «
مهیاوه » است.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
فوايد غذايي مهوه :
مهوه دارای فسفر و کلسیم وچربی زیادی است که همگی از ماهی بدست آمدهاست. مردم منطقه جنوب میگویند که فرمول مهوه یا (مهیاوه)، ابن سینا طبیب و دانشمند ایرانی و یا به قول بعضیها بزرگمهر وزیر انوشیروان تهیه نمودهاست، و معتقدند که خوردن مهوه که دارای خردل هم هست از ابتلاء به بیماری پوستی (پیس)
جلو گیری میکند. گویا کلمه « مهوه » یا « مهیاوه » در اصل از دو کلمه
ماهی و آب مرکب بوده که (آوه) یا (أو) به گویش محلی به معنای آب میباشد،
یعنی آب و ماهی.